Nieuws & Blogs

De wereld door de ogen van een ander met Live 360 van Periscope

360 Video

Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om de wereld te zien door de ogen van een ander? Dankzij Periscope komt deze fantasie wel erg dichtbij de realiteit. Aan de hand van 360-graden videotechnologie kunnen gebruikers live hun ervaring delen via social media, terwijl jij als kijker het beeld bestuurt.

Live 360 Video van Periscope maakt het niet alleen mogelijk om live met iemand mee te kijken, maar het stelt je ook in staat om – als kijker – de richting van het beeld te besturen. Hoe werkt dit precies? Iemand die gebruik wil maken van deze technologie heeft allereerst een speciale camera of smartphone-extensie voor 360-graden video nodig. Door vervolgens de camera te koppelen aan bijvoorbeeld Twitter, kan de gebruiker starten met de live-uitzending. Als kijker kun je het beeld besturen door met de muis of met je vinger over de weergave te bewegen of door je smartphone te draaien.

Momenteel is Periscope bezig met het testen en optimaliseren van de toepassing, maar de verwachting is dat Live 360 steeds vaker gebruikt gaat worden. De uitzendingen zijn te herkennen aan een kleine rode badge linksonder in de video. Houd je tijdlijn dus goed in de gaten de komende maanden!

Bron: Periscope, Medium

Terug naar overzicht